Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Πήρε την εκδίκησή του!

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ο Ατρόμητος την... σέρβιρε μετά από σχεδόν 8 μήνες στην ΑΕΚ! Αυτό το παιχνίδι το περίμεναν πως και πως στο Περιστέρι για να πάρουν το αίμα τους πίσω για τον περυσινό χαμένο τελικό Κυπέλλου από την Ενωση και τα όσα έγιναν πριν και μετά το τέλος του αγώνα. Οι δηλώσεις του Σταύρου Αδαμίδη περί "ομάδας γειτονιάς" και οι ειρωνείες του Κώστα Μανωλά "ελάτε να το ξαναπαίξουμε" δεν είχαν ξεχαστεί στο Περιστέρι. Και οι κυανόλευκοι πήραν την εκδίκησή τους κερδίζοντας με 1-0 με γκολ του Στέλιου Σφακιανάκη. Σοβαρό λάθος από τον Ηλία Σπάθα, που τον πήρε στο... λαιμό του ο βοηθός του Γκάγκας, στη φάση του 51', όπου ενώ είχε δώσει σωστά πέναλτι σε ανατροπή του Σκόνδρα από το Σιαλμά στη συνέχεια το μετέτρεψε σε φάουλ! Για 7ο παιχνίδι παραμένει αήττητος στο Περιστέρι ο Ατρόμητος, πρώτη ήττα μετά από 5 σερί νίκες για την ΑΕΚ.


Το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι ήταν μία... άνοστη σούπα, με τις δυο ομάδες να φοβούνται ή μια την άλλη, τον Ατρόμητο να έχει μια ελαφριά υπεροχή και κατοχή της μπάλας, δίχως, όμως να καταγράφεται κάποια σημαντική φάση, πλην ορισμένων μακρινών σουτ, που δεν προβλημάτισαν αμφότερους τους τερματοφύλακες. Σημαντικότερο, ίσως γεγονός ο τραυματισμός του Λυμπερόπουλου, που άφησε τη θέση του στο 30' στον Σιαλμά...
Κι ενώ τα πρώτα... ροχαλητά είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, ήρθε η φάση του 51ου λεπτού να ανάψει τα... αίματα και να βάλει φωτιά στο παιχνίδι. Ο Σκόνδρας μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Σιαλμά. Ο Σπάθας ορθά έδειξε την... άσπρη βούλα. Ως εδώ όλα καλά. Ωστόσο, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Πειραιώτης ρέφερι, ύστερα από υπόδειξη του επόπτη Γκάγκα πήρε πίσω την απόφασή του και έδωσε... φάουλ! Το παιχνίδι έγινε... ροντέο! Διαμαρτυρίες, ένταση και μπινελίκια, που στοίχισαν τις αποβολές των Γιώργου Δώνη και Βασίλη Δημητριάδη από τους πάγκους των δύο ομάδων και την διακοπή περίπου 5 λεπτών του αγώνα!
Λίγα λεπτά μετά την επανέναρξη του αγώνα το γήπεδο πήρε... φωτιά! Αυτή τη φορά από τους πανηγυρισμούς των οπαδών του Ατρομήτου για το γκολ που σημείωσε ο Στέλιος Σφακιανάκης. Στο 58', λοιπόν, ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στα πόδια του έμπειρου μέσου, ο οποίος δεν το σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο, έπιασε το... ξερό σουτ και έστειλε την στρογγυλή θεά στην αριστερή γωνία του Αραμπατζή. Ο σκόρερ πανηγύρισε το γκολ βάζοντας τη μπάλα κάτω από τη μπλούζα του αφιερώνοντάς το στην σύζυγό του που είναι έγκυος.
Η ΑΕΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει στο 64', όταν βγήκε στην κόντρα με τον Μπέλεκ να στρώνει στον Σιαλμά, ο οποίος όμως πλάσαρε άουτ από ευνοϊκή θέση. Ο Κωστένογλου έβαλε και τον Γκερέιρο αλλάζοντας το σύστημά του σε 4-3-3, την ώρα που ο Δώνης γέμιζε τον άξονα και έκλεινε τους διαδρόμους προς την εστία του Ιτάνζ.
Ο Μήτρογλου στο 78' λίγο έλειψε να "κλειδώσει" τη νίκη για τον Ατρόμητο, όταν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε μόλις άουτ. Στο 81' ο Μπέλεκ έβγαλε στον Σιαλμά, που πριν γίνει απειλητικός, ο Ιτάνζ βγήκε έγκαιρα με τα πόδια και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την εστία του Ατρομήτου. Η ΑΕΚ πίεσε στο τέλος μπας και σώσει τον βαθμό, αλλά δεν κατάφερε τίποτα και έτσι έφυγε με άδεια χέρια από το Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου