Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Δια πυρός και σιδήρου ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον εξαιρετικό ΑΓΟΡ στο Ρέθυμνο, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει στο τέλος με 77-72, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α1. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπέπεσε σε πολλά λάθη (16), ήταν άστοχη σε βολές (15/26) και δίποντα (19/36), αλλά με όπλο τα τρίποντα (8/16), κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του αξιόμαχου συγκροτήματος του Στέργιου Κουφού και να πετύχει την όγδοη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Καλύτερος για τους πρωταθλητές Ευρώπης ο Μπατίστ, με 22 πόντους, ενώ αγωνίστηκε, για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του, ο Κώστας Τσαρτσαρής.
Παρά το γρήγορο 4-0 των πράσινων, στο ξεκίνημα του αγώνα, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην συνέχεια, εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά και εύκολα λάθη των παικτών του Ομπράντοβιτς και με ηγέτη τον Κρίστμας, πήραν το προβάδισμα (12-9, 5').

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν άστοχοι στα δίποντα, ενώ δεν είχαν και καλές επιστροφές στην άμυνα, με τον ΑΓΟΡ να χτυπάει στον αιφνιδιασμό και να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας ένα προβάδισμα τριών πόντων (20-17, 10').
Με τους Ράιτ και Λάτοβιτς να τιμωρούν την κακή άμυνα του Παναθηναϊκού, το Ρέθυμνο είχε τον έλεγχο του ρυθμού, φτάνοντας την διαφορά στους επτά πόντους (31-24, 17').
Σε εκείνο το σημείο, οι φιλοξενούμενοι... ξύπνησαν και με ένα σερί 9-0 από τα 6,75μ., ανέτρεψαν την κατάσταση και πήραν κεφάλι στο σκορ (33-31, 19'). Με τρία συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα από τους Καλάθη, Καϊμακόγλου και Σάτο, οι πράσινοι πήγαν στα αποδυτήρια στο +2 (33-31, 20').
Η ομάδα του Στέργιου Κουφού όχι μόνο δεν έχασε την ψυχραιμία της και της επαφή με το σκορ, αλλά συνέχισε να δημιουργεί πολλά προβλήματα στον πρωταθλητή Ευρώπης, σε άμυνα και επίθεση, στο τρίτο δεκάλεπτο (45-45, 25').
Με έξι συνεχόμενους πόντους του πολύ καλού Μπατίστ, ο Παναθηναϊκός πήρε έναν... άερα πέντε πόντων (50-45), δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Με τρίποντα των Διαμαντίδη, Σάτο, οι πράσινοι άνοιξαν την διαφορά τους στους έννεα (56-47, 29'), η οποία ήταν η μεγαλύτερη του Παναθηναϊκού στον αγώνα! Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, έχοντας ένα προβάδισμα οκτώ πόντων (57-49, 30') και παράλληλα σαφές προβάδισμα για την νίκη.
Οι κρητικοί δεν άφηναν τον Παναθηναϊκο να ξεφύγει πρισσότερο, ενώ με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Λάτοβιτς, μείωσαν την διαφορά στους τέσσερις (61-65, 35'), στα μισά της τελευταίας περιόδου.
Οι πράσινοι συνέχισαν να είναι άστοχοι από την γραμμή των βολών, ενώ οι γηπεδούχοι... πυροβολούσαν από τα 6,75μ., με τον Τσόχλα να μειώνει κι άλλο για τον ΑΓΟΡ (64-66), τρία λεπτά πριν το τέλος!
Σε θρίλερ εξελίχθηκαν τα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά με ένα καλάθι (70-68), 1'.40'' πριν την λήξη. Οι γηπεδούχοι πάλεψαν για την νίκη μέχρι το τέλος, αλλά οι Μπατίστ και Διαμαντίδης μίλησαν στα κρίσιμα σημεία για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι επικράτησαν πολύ δύσκολα με 77-72.


ΠΗΓΗ-SPORT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου