Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Δεν έλαμψε, αλλά ανάσανε ο Αρης

Με νίκη, την τρίτη του μόλις φετινή, κλείνει τη φετινή χρονιά ο Αρης, που για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής επικράτησε της Δόξας Δράμας με 2-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η ομάδα του Μίχαλ Πρόμπιερζ αντιμετώπισε προβλήματα όσο οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με έντεκα, αλλά από την στιγμή, που αποβλήθηκε ο Κανακούδης (44') τα πράγματα έγιναν απλά για τους κίτρινους. Ο κορυφαίος των γηπεδούχων, Ούμπιντες άνοιξε το σκορ στο 13', ο Βελλίδης κράτησε το μηδέν όταν το χρειάστηκε η ομάδα του και ο Καπετάνος στο 79' σφράγισε το τρίποντο, που αποτελεί βαθιά βαθμολογική ανάσα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Παραμένει στον ένα πόντο η ομάδα του Κατσαβάκη, που θα πρέπει να αλλάξει εντυπωσιακά την εικόνα της για να αποτελέσει την μεγάλη έκπληξη και να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Χωρίς να είναι καλύτερος από τη Δόξα, ο Αρης κατάφερε στο α' ημίχρονο να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, πετυχαίνοντας ένα γκολ και αποκτώντας αριθμητικό πλεονέκτημα. Η ομάδα του Πρόμπιερζ είχε στο πρώτο 20λεπτο την υπεροχή και ευτύχησε στην πρώτη της ευκαιρία να προηγηθεί με τον Νέτο να σερβίρει και τον Ούμπιντες να ανοίγει το σκορ στο 13' με άψογο πλασέ. Παρόλα αυτά, οι κίτρινοι δεν διατήρησαν την υπεροχή τους, δίνοντας δικαιώματα στους ψυχωμένους δραμινούς. Να σημειωθεί πάντως πως οι κίτρινοι φωνάζουν για ακυρωθέν τέρμα του Σολτάνι για οφσάιντ (δεν φαίνεται να είναι ο ίδιος).
Οι φιλοξενούμενοι μετά το 25λεπτο κέρδισαν μέτρα και άρχισαν να απειλούν. Στο 31' ο Βάντερσον έφτασε μία ανάσα από το 1-1, αλλά ο Βελλίδης δήλωσε παρών, ενώ στο 37' ο Λίμα σημάδεψε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό του παραθυράκι. Χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα μέχρι το 40' ήταν πως η Δόξα είχε διπλάσιες τελικές προσπάθειες (6 έναντι 3). Μία απερίσκεπτη ενέργεια του Κανακούδη όμως στο 43' του στοίχισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και την αποβολή, γεγονός, που άλλαξε πλήρως τα δεδομένα και τις ισορροπίες.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Πρόμπιερζ έριξε στο ματς τον Κεπατάνο, βάζοντας τον Νέτο ως επιτελικό και τους Σολτάνι, Ούμπιντες στις πτέρυγες. Ο Αρης μπήκε δυνατά, αλλά έδειξε για ακόμα μία φορά το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, πετώντας στα σκουπίδια τρεις καλές ευκαιρίες μέχρι το 55'. Ο Τσέζαρεκ σε δύο περιπτώσεις και ο Σολτάνι δεν τα κατάφεραν να νικήσουν τον Σέρεμετ, που κρατούσε την ομάδα του στο ματς. Η πίεση των κίτρινων δεν είχε συνέχεια και η Δόξα, όπως στο α' μέρος, αναθάρρησε και άρχισε να ψάχνει το γκολ.
Παίζοντας με παίκτη παραπάνω, ο Αρης είχε την συντριπτική κατοχή (71-29), αλλά είχε πάψει να επιτίθεται ορθολογικά, προσπαθώντας πλέον με μακρινές μπαλιές, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Πρόμπιερζ. Ο πολωνός τελικά ηρέμησε στο 79' όταν μετά από φάση διαρκείας ο Καπετάνος παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Σέρεμετ (η μπάλα βρήκε και παίκτη, αλλάζοντας πορεία), καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Η Δόξα δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό για να αντιδράσει και ο Αρης πήρε το τρίποντο και βαθιά βαθμολογική ανάσα.    

ΠΗΓΗ-SPORT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου