Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Αρχοντας της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ!

Σε ένα ντέρμπι που οι άμυνες είχαν δευτερεύοντα ρόλο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 92-87 του Αρη στο κλειστό της Πυλαίας για την 10η αγωνιστική της Α1. Μοιραίος για τους κίτρινους ο Δημήτρης Τσαλδάρης, ο οποίος αστόχησε σε δύο τραβηγμένα τρίποντα στο τελευταίο λεπτό. Πέντε παίκτες των γηπεδούχων τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, στους Τζέιμς, Ταπούτο και Τσαλδάρη στηρίχτηκαν οι φιλοξενούμενοι. Ανάσα για τον Δικέφαλο, έφτασε τις τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα, χαμηλά παραμένει ο Αρης, ο οποίος πάντως φωνάζει για το αντιαθλητικό φάουλ που δόθηκε στον Τζέιμς με 19'' να παραμένουν και ουσιαστικά έκρινε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε πολύ καλό ξεκίνημα και προηγήθηκε 9-4 και 11-6, με τον Ντικούδη μέχρι εκείνο το σημείο να έχει σημειώσει 7 πόντους. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν συνέχισαν για πολύ σε αυτό το τέμπο και ο Αρης πήρε τα ηνία, βρίσκοντας εύκολα τον δρόμο για το καλάθι.
Οι κίτρινοι κατάφεραν να προηγηθούν με 29-18 στην αρχή του β' δεκαλέπτου, την στιγμή που στον ΠΑΟΚ αμυντικά τα είχαν... χαμένα. Ο Δικέφαλος, ωστόσο, επανήλθε άμεσα, και με σερί 11-0 ροκάνισε την διαφορά και πέρασε μπροστά με 30-28, ενώ κατάφερε να πάει και στα αποδυτήρια προηγούμενος με 41-37.
Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Γιάννη Καλαμπόκη να εκτελεί βολές, να ευστοχεί και να διαμορφώνει το 43-37, μετά από τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Αρη, Γιάννης Δαμιανίδης. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 45-37 με τον Γκόρι, όμως η απάντηση του Αρη ήρθε άμεσα και με μπροστάρηδες τους Τσαλδάρη και Ταπούτο μείωσε σε 51-50.
Η τρίτη περίοδος τελείωσε στο 66-64 και το παιχνίδι στη συνέχεια ήταν θρίλερ, αφού οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο. Τέσσερα λεπτά πριν την λήξη ο Ντικούδης έγραψε το 80-78 για να το γυρίσει άμεσα ο Αρης σε 81-82. Με ένα κρίσιμο δίποντο του Ράιτ διαμορφώθηκε το 83-82, δύο λεπτά πριν το τέλος και με μια καλή άμυνα του Ντικούδη που ολοκληρώθηκε με κλέψιμο του Καλαμπόκη η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του ΠΑΟΚ.
Οι βεβιασμένες επιλογές του Τσαλδάρη στην επίθεση στέρησαν από τον Αρη την ευκαιρία να προηγηθεί, ενώ 19'' πριν το φινάλε κρίθηκαν όλα, όταν σφυρίχτηκε αντιαθλητικό του Τζέιμς στον Καλαμπόκη, για το οποίο οι του Αρη διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ ευστόχησε, όπως και ο Γιαννακίδης λίγο αργότερα δίνοντας τυπικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του ματς το οποίο έληξε 92-87.

ΠΗΓΗ-SPORT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου